Agentia Imobiliara Ralf Consulting Timisoara          
   
 
 
  Tranzactii de case si vile noi | Investitii in terenuri | Avantajele unei investitii imobiliare
 

  Ultimele oferte pe e-mail:


Introduceti in campul de mai jos datele dv. si veti primi periodic noutatile noastre!Trimite

Prima pagina

Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa cumperi!Un anunt din ziar sau de pe Net te poate conduce la o agentie imobiliara. Teoretic intr-o firma imobiliara trebuie sa gasesti personal calificat, care sa-ti asigure siguranta si conditii optime la incheierea tranzactiei. Agentiile imobiliare ofera clientilor toata gama de servicii imobiliare: pe langa prezentarea unor case, apartamente sau terenuri de vanzare, ofera consultanta, studii de piata, evaluari si asistenta la in cheierea tranzactiei. Astfel, atunci cand treci pragul unei agentii bune stii ca angajatii acesteia iti vor arata multe case (mai intai in fotografii, schite sau materiale video, urmand apoi vizionarea pe teren), te vor informa asupra evolutiei pietei (se scumpesc, se ieftinesc locuintele) si iti vor spune daca pretul cerut de proprietar este justificat sau nu in comparatie cu oferta. Daca te hotarasti pentru o casa, o agentie serioasa, care isi merita comisionul, te si indruma si te ajuta la verificarea si intocmirea actelor. De aceea este recomandat sa cumperi prin agentie, pentru a primi sfaturile si ajutorul unui profesionist.

La agentii apeleaza toti angajatii straini ai firmelor multinationale care vin in Romania si tot astfel procedeaza si multi oameni de afaceri care vor sa-si deschida punct de lucru in alte tari, unde nu cunosc mediul imobiliar.

Majoritatea oamenilor isi cumpara o casa doar o data in viata. Bani sa ai, ca restul vine de la sine, cred toti la inceput. Dar nu este chiar asa. O alegere pripita fie este paguboasa din punct de vedere material, fie este urmata de descoperirea unor neajunsuri sau defecte ale locuintei: prea scump si prea anevoios transportul catre serviciu, vecini galagiosi, un acoperis prin care ploua etc. Alegerea unei case ia timp. Este bine totusi sa vezi mai multe case, sa vorbesti cu mai multi proprietari si sa te sfatuiesti cu un agent imobiliar pentru a putea analiza nivelul preturilor din acel moment. Numai atunci vei sti daca locuinta aleasa va merita sau nu banii pe care ii cere proprietarul si te va ajuta sa negociezi, singur sau impreuna cu agentul imobiliar, un pret corect.

Pretul cerut de proprietari este pretul de pornire al negocierilor si poate fi redus cu 5-10%. Pentru a obtine un pret mai mic trebuie sa dovedesti o buna cunoastere a preturilor de pe piata locala, apeland la o agentie imobiliara. Astfel poti obtine o reducere si mai mare decat 10%.